Mijn nieuwe natuurserie  is geïnspireerd op tekeningen van Ernst Haeckel. Deze Duitse bioloog/filosoof maakte prachtige natuur tekeningen. Hij leefde van 1834-1919. De serie noem ik

Natuur

(2018 - 2024)

Mijn nieuwe natuurserie is geïnspireerd op tekeningen van Ernst Haeckel. Deze Duitse bioloog/filosoof maakte prachtige natuur tekeningen. Hij leefde van 1834-1919. De serie noem ik "In de ban van Ernst Haeckel" en zijn voorzien van een EH-nummer Mijn werk is vanaf 2020 altijd voorzien van klei gewonnen uit de grond in Nederland e.o. Mocht je werk willen aankopen neem dan via reageer contact met me op.

Kurinuki is een Japanse techniek. In Japan gebruiken ze deze techniek vooral om prachtige chawans te maken. Wij westerlingen passen het wat ruimer toe. 
Uit één blok klei vorm je de buitenkant. Je slaat, knipt of plukt er een structuur in. En dan hol je het voorzichtig uit. Als glazuur gebruik ik meestal restglazuren of kleislib geschept uit de grond ergens in Nederland.
Dit werk is te koop.

Kurinuki

(2020 - 2023)

Kurinuki is een Japanse techniek. In Japan gebruiken ze deze techniek vooral om prachtige chawans te maken. Wij westerlingen passen het wat ruimer toe. Uit één blok klei vorm je de buitenkant. Je slaat, knipt of plukt er een structuur in. En dan hol je het voorzichtig uit. Als glazuur gebruik ik meestal restglazuren of kleislib geschept uit de grond ergens in Nederland. Dit werk is te koop.

muurobjecten van keramiek
geïnspireerd op de illustriaties van Ernst Haeckel

Muurobjecten

(2023)

muurobjecten van keramiek geïnspireerd op de illustriaties van Ernst Haeckel

De verstopdozen zijn gemaakt door middel van de natte plak techniek, een uit 1 plak klei gevouwen vorm. Er zijn verborgen laatjes of onder de deksel verschuilt een ander element, hetzij een andere doos of meerdere vormen, ook kan de deksel een sleutel zijn om lades te openen. Maar ook andersom is mogelijk. Meer informatie te zien door middel van een filmpje bij het objedt.
Allemaal uit de serie

Verstopdozen

(2018 - 2019)

De verstopdozen zijn gemaakt door middel van de natte plak techniek, een uit 1 plak klei gevouwen vorm. Er zijn verborgen laatjes of onder de deksel verschuilt een ander element, hetzij een andere doos of meerdere vormen, ook kan de deksel een sleutel zijn om lades te openen. Maar ook andersom is mogelijk. Meer informatie te zien door middel van een filmpje bij het objedt. Allemaal uit de serie "Secretsss!"

De kijkdozen zijn een combinatie van mijn liefde voor fotografie, geometrische vormen in de natte plakken techniek en de natuur. 
Alle vormen zijn gemaakt door middel van vouwen met de nog natte plak klei, aangevuld met mijn gevonden schatten uit de natuur en foto's van de vindplaats. Gestookt op 1060°C.

Kijkdozen

(2018 - 2019)

De kijkdozen zijn een combinatie van mijn liefde voor fotografie, geometrische vormen in de natte plakken techniek en de natuur. Alle vormen zijn gemaakt door middel van vouwen met de nog natte plak klei, aangevuld met mijn gevonden schatten uit de natuur en foto's van de vindplaats. Gestookt op 1060°C.

Mijn gedenkdozen zijn uit 1 plak gevouwen door middel van de natte plak techniek. Soms gekleurd door een kleislib uit de natuur, maar kan ook worden voorzien van een glazuur kleur. Ik werk in goed overleg met de klant aan de gedenkdoos.

Gedenkdozen

(2017 - 2020)

Mijn gedenkdozen zijn uit 1 plak gevouwen door middel van de natte plak techniek. Soms gekleurd door een kleislib uit de natuur, maar kan ook worden voorzien van een glazuur kleur. Ik werk in goed overleg met de klant aan de gedenkdoos.